Komu čističky vzduchu pomohou

Máte alergie a sníte o dni bez senné rýmy a obtíží? Potřebujete čistý vzduch ve vaší kanceláři, aby byla práce příjemnější? Nebo chcete zajistit zdravé prostředí pro vaši rodinu doma? Čističky vzduchu mohou být řešením pro širokou škálu potřeb a situací - od alergiků přes domácnosti s domácími mazlíčky až po pracovní prostředí, kde je důležitá čistota vzduchu. V tomto článku uvádíme nejčastější scénáře, ve kterých vám čistička vzduchu může pomoci zlepšit kvalitu života, ať už jste kdekoli.

Alergikům, astmatikům a všem s onemocněním dýchacích cest

Účinné čističky vzduchu jsou určeny v první řadě alergikům a astmatikům – tedy lidem, kteří se bez čistého vzduchu neobejdou. Dokážou si poradit s pyly, plísněmi, roztoči, zvířecími alergeny, těkavými chemickými látkami, viry nebo bakteriemi.

Zdravá prevence a čistota

Jako preventivní opatření na ochranu dýchacích cest lze čističky vzduchu doporučit i zdravým lidem a to zejména těm, kteří mají doma zvířata, bydlí ve městech, u rušných silnic nebo poblíž průmyslových zón. Čističky pomáhají z uzavřených prostor odstranit srst zvířat, bakterie, domácí prach nebo zápach např. z kuchyně. Mimo jiné vám pomohou i s odstraněním škodlivých těkavých látkek, jako je např. formaldehyd, aceton ad., které se uvolňují z nábytku, různých nátěrů a čistících prostředků nebo některých podlahových krytin.

Do všech uzavřených prostor kde je zvýšený výskyt bacilů

Čističky jsou vhodné do všech uzavřených místností, jako jsou kromě domácností také kanceláře, obchody, ordinace, školy, úřady, fitcentra apod. Čističky snižují riziko přenosu bakteriálních a virových infekcí šířených vzduchem.

Kuřákům a každému kdo se pohybuje v zakouřených místnostech

Velkým přínosem je pořízení čističky do domácností a kanceláří, kde se kouří, protože dokážou účinně odstraňovat zápach z cigaret, který prosakuje záclonami, pohovkami a jinými textiliemi.